Bananenpannenkoeken

Zoals beloofd, hier het recept voor mijn bananenpannenkoeken. Als je een alternatief wilt voor “traditionele” Amerikaanse pannenkoeken dan is dit een ideaal recept. Deze pannenkoeken zijn heerlijk, gezond en vullend.

FullSizeRender (11)


Recept: Bananenpannenkoeken
Auteur: Anna

Ingrediënten

1 grote banaan (zonder schil weegt dit ca. 120-140 gr)
200 ml ongezoete amandelmelk
2 grote eieren
Snufje zout
200 gr volkorenbloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanillepoeder of 1 theelepel goede vanille extract

Bereidingswijze

Snijd de banaan in plakken en doe dit in een kom (als je een staafmixer gebruikt) of in een blender. Voeg de melk, de eieren en een snufje zout toe en pureer dit. Het zal flink gaan schuimen maar dat is niet erg. Voeg nu de bloem, het bakpoeder en de vanillepoeder toe. Meng tot je een glad beslag hebt.

Doe wat neutraal smakende olie (bijv. arachideolie) of − mijn favoriet − een vlokje boter in een koekenpan of crêpespan. Met een kwast smeer je de hele panbodem lichtjes in.

Wanneer de olie warm is giet je er elke keer een volle soeplepel beslag in. Wanneer het beslag grote bellen vertoont aan de bovenkant dan mag de pannenkoek gekeerd worden. Wees voorzichtig. Het is een delicaat beslag: dus de pannenkoek kan breken als je te snel te werk gaat. De pannenkoeken moeten ongeveer 2-3 minuten aan elke kant bakken. De pannenkoeken moeten honingbruin van kleur zijn.

Houd de pannenkoeken warm in de voorverwarmde oven (op 50C) terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt.

Serveer de pannenkoeken met bijvoorbeeld vers rood fruit of geroosterde pecannoten, en zet een fles ahornsiroop op tafel. Onweerstaanbaar!

FullSizeRender (12)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s