Mangetout & baby

Nu ik zwanger ben is al het andere naar de achtergrond gezakt. Misschien leer ik nu eindelijk de juiste prioriteiten te stellen en ook leer ik beter om mijn grenzen te bewaken. Ik heb gemerkt dat ik een people-pleaser was (maar nog steeds soms ben), dat ik heel veel dingen deed die ten koste gaan van mijzelf (en dat ik die dingen nog steeds doe). Maar elke dag leer ik een beetje bij en zo word ik elke dag een beetje minder van een people-pleaser.

Het jaar 2016 was in veel opzichten een moeilijk jaar, met heel veel lastige keuzes. Zo heb ik een belangrijke vriendschap – die gewoon heel veel energie absorbeerde, maar er weinig voor in de plaats gaf- afgebroken, heb ik geleerd om assertiever te zijn, heb ik gezien dat voor jezelf kiezen een verstandige keuze is. Ook heb ik geleerd om meer te genieten van de kleine dingen.

Ik heb verlies meegemaakt in de vorm van een miskraam en hoe verdrietig dat is. Hoe je jezelf daarna weer opraapt en probeert verder te gaan. Hoe je hoop blijft houden dat het toch allemaal goed komt. Dat er geen ‘veiligheid’ in het leven bestaat, behalve schijnveiligheid.

En toen zag ik het woord ‘Zwanger’ in het schermpje van de zwangerschapstest…Inmiddels ben ik zeven maanden zwanger en steven ik af op de bevalling. Deze pagina wil ik wijden aan de rest van mijn zwangerschap. Ook, maar niet alleen aan eten en zwangerschap. Maar ook aan de vragen waar ik nu al zo volledig door in beslag word genomen: wat voor een moeder word ik straks? Wat kan ik mijn kind meegeven? En natuurlijk, ik blijf de Mangetout, ook als onze kleine wonder er straks eindelijk is, kan ik niet wachten op het moment dat ik kan beginnen met zijn eerste hapje vast voedsel. Om daarna steeds meer uit te gaan pakken en heerlijk voedsel voor hem te maken. Over al dit soort dingen wil ik schrijven op deze pagina, voor mezelf, maar misschien heb jij er ook wat aan.

– X – De Mangetout

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s