Kaneelbroodjes

Ah, het is de herfstlucht die mij meteen weer de keuken in doet duiken. Nu ik zwanger ben, is het dagelijkse soms gewoon overweldigend. De enige plek waar ik tot rust kom is de keuken. Ik heb al eens eerder verteld hoeveel ik van de herfst hou. De herfst is het ideale seizoen om na te denken over jezelf, het pad van je leven, je ambities aan de orde stellen, werken aan je dromen. Niet dat je dat de rest van het jaar niet doet, maar tijdens de herfst is het een heerlijk moment om na een uitgelaten zomer weer tot jezelf te komen. En de kleuren, de geuren…En het weer, dat je dwingt om binnen te blijven, met de onophoudelijke regen die soms naar beneden stroomt. Zoals vandaag.

Ik wil natuurlijk ook meteen weer stoofgerechten maken wanneer het herfst is, bakken, soepjes klaarmaken. Ik peuzel het liefst mijn eten op de bank, met de verwarming aan en een heerlijke film of serie op. Saai? Burgerlijk? Misschien. Maar het maakt mij intens gelukkig, dus waarom er niet aan toegeven?

Ik heb kaneelbroodjes gemaakt dit weekend. Kaneel…een specerij dat voor mij echt bij de herfst hoort, dus het ideale baksel is bomvol met kaneel. Daar houd ik wel van. En wat ruikt je keuken en je hele huis heerlijk wanneer de broodjes in de oven aan het bakken zijn…Het water loopt me weer in┬áde mond als ik er alleen maar al aan denk.
Het kost echt niet veel tijd om deze broodjes te maken, je kunt de stappen zelfs verdelen. Ik heb het deeg en de kaneelboter de avond ervoor gemaakt, het deeg heb ik langzaam laten rijzen in de koelkast. De ochtend erna heb ik de rest gedaan. Zo gepiept.

De inspiratie voor dit recept heb ik opgedaan door het lezen van de recepten van twee geweldige dames, Tessa Kiros (recept Kaneel-kardemombroodjes uit het boek ‘De smaak van mijn herinnering’) en Nigella Lawson (recept Norwegian cinnamon buns uit het boek ‘How to be a domestic goddess’). Ik heb een beetje van de een gepikt, een beetje van de ander en een beetje van mezelf.

fullsizerender51

Lees verder

Advertenties